Novi Sad
17.08.2011.
12:08 > 05:39
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da je "loš presedan" to što je šef radne grupe za izradu nacrta zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš predao tekst premijeru bez znanja ostalih članova radne grupe.
  • Jado

    18.08.2011 10:00
    Odosmo u ...
    Vidim ja da dok se mi svađamo ovde u Voši ,oni lešinari će nam sve oteti ,bog te postali su gori od Slobe ! I zamisli jedva dočekali , ko zna možda je i on beogradski udbaš ,plaćenik pa se prodao za tepsiju ribe !
  • Vladimir

    17.08.2011 19:02
    Investicije
    Pitam se ko je postavio momka od 22+ za direktora investicionog fonda Vojvodine......
  • neko ko se tuda smuca

    17.08.2011 19:00
    a ja sam se prijavio za popisivača na predstojećem popisu stanovništva i sigurno upadam pa se vi češite...
  • Vladimir

    17.08.2011 18:58
    Samovlašće
    Ja bi dotičnog gospodina razrešio svih dužnosti ako je samovoljno delovao, a onda mu sudio i osudio za zloupotrnu službenog položaja i zabranio bi mu da se nikad više u životu ne sme baviti politikom. A što se tiče imovine vojvodine, ona pripada vojvodjanima i onima koji se osećaju pripadnicima vojvodine onakva kava je bila, a ne kakva je sada. Političare i vlast u Vojvodini treba da je sramota jer sve što je Vojvodina nekad bila, a bila je multikulturalna, višenacionalna i razvijena sredina. A sad je samo pojma, osiromašena i upropašćena, a da ne govorim o tome da je industrija, poljoprivreda i sve uništeno. Mada još uvek da nije vojvodine, vlast u beogradu boi jela g..... i ne bi ni imali budžet.
  • Shuriken

    17.08.2011 17:54
    Prvo ste davali akreditacije sumnjivim likovima za otvaranje jos sumnjivijih fakulteta. Onda su vam isti ti sumnjivi likovi davali diplome magistara, doktora (...) svojih (sumnjivih) fakulteta. Nece biti da je problem nastao odjednom, valjalo bi nostrifikovati diplome, pa videti ko je strucan u svom poslu, a ko nije (ko je nindza, a ko mindza!). Tako cete smanjiti dejstvo nagaznih mina nestrucnosti, gluposti i aljkavosti, a samim tim suziti polje delovanja galopirajuce korupcije u drustvu.
  • sosa

    17.08.2011 17:31
    Pa, s obzirom da su izjavili da Skupština Vojvodine može da funkcioniše i bez ovih dupleksaša koji će vratiti mandat (doduše, o Kukovom letu, kad se Ustavni sud smiluje da objavi Odluku), što da se ljudi zamaraju sa Nacrtom ovog zakona, mogu oni i bez toga! I šta kažu "loš presedan"...pa da, a nije im loš presedan kada se donose odluke na štetu Vojvodine, pa oni koji treba da budu o tome obavešteni to ne budu...To nije presedan, to je praksa! Neka je ovaj mali Kostreš to tako uradio, nek im bar neko pukne šamarčinu, barem figurativno, kad ne može više...Kad već drpaju bez milosti, barem da se malko bunimo...figurativno...
  • seljak

    17.08.2011 15:54
    @superhik
    Slazem se sa Vama, "piletinu" i SPA centre ste zaboravili.
    O "cigarama" da ne pricamo,prozvace nas na "nacijonalnoj" osnovi.
    Priznacete, Bravar je bio pravi tip i daleko,daleko originalniji.
    Ipak je za citav vek bio bolji od ovih.
    Slazete li se?
  • @-ns

    17.08.2011 15:44
    I ovaj put je Čanak trgovao.
  • Nekotoodgorevidisve

    17.08.2011 15:31
    Popu pop, a bobu bob
    Kostres je ucinio retko nekorektan gest kada je u vise navrata javno omalovazavao sve clanove vladine komisije. Zato je Djukic postupio kako i dolikuje ozbiljnom coveku, koji iza sebe ima vise od dvadeset godina radnog staza. Nece valjda da dozvoli da ga decko sa viskom "politickog kapaciteta" a manjkom pristojnosti,potrebnog znanja i adekvatnog iskustva, javno sikanira. To sto je Kostres samo jedan od tzv.fakutetlija na visokoj funkciji nije (samo) Djukicev problem, vec problem svih nas.Na kraju, sasvim licno, Djukic je zaista osobenjak prema danasnjim merilima. Ne masiraju ga ****** po SPA centrima, ne vozi sanke gde im mesto nije, ima pravi fakultet i magistraturu a i stranačku knjižicu jos sa pocetka devedesetih.
  • Pop

    17.08.2011 15:04
    Vojvodina je najgore pocela da zaostaje otkako je razna "autonomaska" klika pocela da koli vodi. Pitajte ljude u Elektorvojvodini, RTV i drugim firmama koje je preuzela Liga.
  • sale novosadjanin

    17.08.2011 14:50
    toliko
    pametnih i pismenih dama ima samo VOJVODINA !!!
    JANA,BEGECKA NANA,NOVOSADJANKA-cast mi je sto sam vam sugradjanin !!!!
    danas bih glasao za VAS !!!!
  • sale novosadjanin

    17.08.2011 14:09
    @opet ja
    sta radim?
    pripremam svoju firmu i porodicu za trenutak kada ce VOJVODINA postati samostalna !!!
    kada cu s ponosom reci da sam VOJVODJANIN srpskog porekla a ne da se stidim odakle dolazim.
    zadovoljan?
  • jana

    17.08.2011 13:38
    Vojvodina će morati da otme SVOJE? Da se pita bilo ko u Beogradu i okolini, Vojvodini ništa ne bi sledovalo. Naučili su samo da je muzu! Ne daju ni ono što nam Ustavom pripada! Šta imaju da čitaju Petrović, Đukić, pa i na posletku Pajtić, oni da su hteli i smeli da reše i pomognu, to bi već učinili..Ali pobogu, ko bi još da pomogne Vojvodini, niko od navedenih, sigurna sam. Demokratska stranka LAŽE kada se UDVARA Vojvođanima pred izbore, u stvari oni suštinski mrze sve u vezi Vojvodine (osim svojih duplih fotelja). A naročito ne mirišu Ligaše...Čak im ne daju da neki njihovi članovi obavljaju neke najsitnije i nebitne posliće za na primer javna preduzeća, posliće mogu da dobiju samo DS-ovci. Ne bih da branim Kostreša, dobro se zna kako je školu završio, i da mu Čanak čak nije dao da se ženi dok to ne obavi...Ali nije on jedini "stručnjak"...Ko je pa taj Đukuć, pa Novaković (šta će on u ni manje ni više nego ZIG-u), a Pavličić (totalni diletent, a Gradonačelnik najvećeg grada U Vojvodini), pa da ne nabrajam još kojeg DS kadra (znam da svi rado pominju nekog konobara, Elezović beše?) I šta ima Pajtić da čita, on sve i da ima dobre i kvalitetne ideje za Vojvodinu, neće mu "baba beogradski" dati da se to i realizuje, naročito ne kada su ovako bitne i krupne stvari u pitanju. Zašto Pajtića nisu postavili za Premijera umesto onog Cvetkovića(svi zaboravljaju kakvu je bradonja funkciju imao u vreme najžešćih privatizacija, onako tunjav ne bode oči dovoljno, a ono...) I opet pitam, ŠTA IMA ONI DA ČITAJU, njih niko ništa neće pitati, biće kako glavno mudo kaže...Ja jedino još uvek nisam baš načisto KO JE GLAVNO MUDO U SRBIJI???
  • sale novosadjanin

    17.08.2011 13:12
    NOVOSADJANKO I BEGECKA NANO
    milina je citati to sto ste napisale !
    prave ste !!!
    ps-sve nas je vise i vise-BICE VOJVODINA SAMOSTALNA,SVIDJALO SE TO BGD,MNE I BIH STRANKAMA,NJIHOVOJ MAFIJI I POLTRONIMA ILI NE !!
    a onda i svajcarska da nam pozavidi !!!
  • seljak

    17.08.2011 13:08
    @dezurni ligasi
    Au,ligasi
    -na svaku istinitu kritiku odgovarate minusima.
    Ne smeta,ali treba da nesto usaglasimo:
    -naziv vase stranke-Liga socijal-demokrata Vojvodine iliti skraceno: LSD V.
    Gde sakriste ono D od demokratije?
    Nije valjda da vas skraceni naziv asocira na nesto
    belo pod cim uticajem su mnogi "politicari" u Srbiji?
    Sudeci po rezultatima politike gornja sumnja je opravdana.
    No,na stranu to.
    U Srbiji su politicke partije i stranke privatno
    vlasnistvo uzeg rukovodstva,sa "glavnim" koji je
    na tom mestu dozivotno.
    Sve zivotne aktivnosti odredjuje "savet
    staraca",naravno uz podrsku mentora.
    Politika drustva im dodje kao neka igra.
    Dobro je dok to narod trpi.
    Da li je Njegos bio u pravu(?):
    "Pucina je stoka prevelika".
    Ostaje kao i uvek: sjasi Kurta da uzjase Murta.
  • Kvantum

    17.08.2011 12:57
    znanja ????
    Nepoznata kategorija je 'kvantum znanja'

    Važan je kvantum ZVANJA

    A toga Kostreš i kompanija imaju napretek
  • OpetJa

    17.08.2011 12:24
    @ sale novosadjanin

    Nije mi jasno sta ti radis u zivotu kada te ima u svakoj temi koja se naravno samo naslanja na nesto u vezi Vojvodine. Naravno svaki komentar ti se granici sa fasizmom.
  • Pop

    17.08.2011 12:24
    Đukić je u pravu što se tiče Kostreša. Neverovatno je da je neko završio FABUS i to pre nego li se dotični fakultet i otvorio. Elem, deplasirano je da o Kostreševom znanju govori neko čiji je pokrajinski partijski šef konobar. Još gluplje je pozivati se na doktorat "Dr" Bojana Pajtića sa kojim se svi na Pravnom sprdaju. Koliko sam ja čuo napisao je jedan tanjušni rad fontom 14 u proredu 2 ili 2.5, tako kad bi se taj tzv. doktorat napisao odgovarajućim fontom u odgovarajućem proredu ne bi imao ni 40 strana. Ali kada mentoru otvoriš Akademiju nauka a njega instaliraš za akademika, onda je logično da će ti isti malo progledati kroz prste.
  • Zoran021

    17.08.2011 12:16
    stručnjaci
    A koji su stručnjaci u DS-u? Profesor fizike,filozof,pravnik koji klima glavom,psiholog,fizičar na privremenom radu u MSP... Žali Bože i te "stručnjake" !
  • Superhik

    17.08.2011 12:16
    Plemenite sumske ubice
    @seljak
    Nema ovce, vec samo srne, zecevi, fazani itd. Ovce su prevazidjene, to je samo za seljake. Ovo je bre sve gospoda, i to za NASE novce. Oni imaju titule i puse samo skupe cigare, kao Tito i Milosevic.
  • Begečka nana

    17.08.2011 11:59
    A Pajtić i ostali žuti bi hteli da bistre o tome naredne 2 decenije! Za nacrt ovakvog zakona ne treba nikakva visoka škola (osim par razreda osnovne sa osnovnim znanjem pisanja slova) i zdrava logika: vratite Vojvodini svu imovinu koja joj je oduzeta. Jednostavno, zar ne?!
  • drmr

    17.08.2011 11:37
    "Pola sata sramote, ceo život doktor"
  • sale novosadjanin

    17.08.2011 11:22
    JANIKO I ZORANNS
    jednostavno,svaka vam je na mestu!
    svaka cast !!!
    ps-inace taj djukic je sa limana i secam ga se ko klinac.
    osobenjak,koji se sa nikim nije druzio.nasao je sebe u politici posto nizasta nije sposoban samostalno da uradi.
  • Novosađanka

    17.08.2011 11:00
    Đukiću treba da te je sramota kad na ovaj način istupaš u javnost. Bolje bi bilo da objasniš kao sekretar za finansije zašto nisu zakonom i budžetom obavezna sredstva za potrebe Vojvodine prebačena na račun i samim tim izmirene obaveza APV prema korisnicima i izvođačima radova koje je vojvođanska vlada ugovorila. Kr4enuo si u napad na Kostreša iz čisto sitno interesnih razloga da zamagliš svoj nerad i opravdaš bezobrazluk i bahatost stranačkih kolega na nivou Republike, skupljaš predizborne poene na pogrešan način kao Kosterš neznalica pa valjda zato ti nisi odradio svoj posao. Dokle DS misli da zamajava ocaj narod doskora ste napadali Mađare kad god nešto pokrenu u interesu Vojvodine pa ste valjda zaključili da to baš nije profitabilno po vaše kvazievropske interese pa krećete sa niskim udarcima kao vaši nazovi obrazovani svi sede na pravim mestima i usrećuju ovaj narod sa istim diplomama kju ima i Kostreš ali se oni nisu setili da prvi počnu da vas nabrajaju.
  • ZoranNS

    17.08.2011 10:37
    11 godina, sramota
    Gospodinu Đukiću ne smeta što se predlog nacrta zakona o javnoj svojini izrađuje 11 godina suprotno interesima Vojvodine a u interesu Beograda, njima bilo lepo vukli vreme mislili da doguraju do penzije, sada je neko bezobrazan prekinuo to lagodu a da ih nije obavesti o tome, i to još neškolovan, očito da je školovan napravio bi predlog nacrta zakona o javnoj svojini za jedan dan. Mislim da će Vojvođanske partije ojačati posle ovih izbora, i novi stanovnici Vojvodine su shvatili u kom grmu leži zec.
  • Psihonaut

    17.08.2011 10:34
    Repovi
    Ligašima su kokanda "Žuti" postali najveći neprijatelji. Čudno, ako se uzme u obzir da su sve funkcije u "Pokrajini" dobili što iz milostinje, što zbog pritiska zapada. Činjenica je da iako su zastupljeni na političkim forumima, ta zastupljenost je obrnuto srazmerna zastupljenosti u glasačkom telu. Kao što sam naveo male, kombi stranke, uvek će biti samo repovi onim velikim. Da bi se napokon raščistilia politička scena Srbije, potrebno je podići cenzus (za sve osim za manjinske stranke). Tada će stvari leći na svoje mesto i u političkoj borbi će se znati ko je protivnik, a ko saveznik. Ovo sada je mulj u kom smo svi mi zaglibljeni zbog ucena "repova i repića"...
  • seljak

    17.08.2011 10:25
    @superhik
    Kod nas je takodje istinita i ona:
    "Nemoj da brines,zivot se stara,
    dok ima ovaca bice i novaca."
    Narocito za ove tipove koji vicu: Ciji su (v)nasi
    novci?
    Naravno,uvek budu njihovi.
  • Gru

    17.08.2011 10:06
    DP
    Ma sve bi bilo u redu da je taj predlog aminovao D. Petrovic, ali ga je to mimoislo, pa mora da besni :)
  • janko

    17.08.2011 10:04
    sramota
    Sramota vojvodjani, koliko vas je ovde izdajnika interesa Vojvodine. Vojvodina je autonomističko- ekonomski pojam a ne šovinističko - unitarističko-nacionalistički kako neki od vas smatraju.Kradja, pljačka Vojvodine od 1990 godine osiromašila je celu regiju. Pogledajte kako pusto i siromašno izgleda vojvodjansko selo, kakvi su putevi u Vojvodini ali putna mafija i dalje ne dozvoljava da finansiranje puteva bude ovde u ovoj regiji.Pogledajte kako su propali industrijski centri u Vovodini a to je ručni rad centralista iz Beograda. Halo nacionalisti vaša deca treba da žive na ovoj teritoriji, da koriste ove puteve da se zaposle u ovoj sredini. Neće moći večito da žive od srbovanja kao vi. Vremena se menjaju trebaće rad red i disciplina da se zaradi, da bi se nešto moglo pojesti. Uzmite se pameti i prestanite da budete inatdžije i mazohisti.
  • Bole

    17.08.2011 10:02
    Neskolovani
    Nije on jedini takozvani politicar t.j. lopov u Srbiji koji nije isao u skolu, a dobio je diplomu nekog giga-mega fakulteta. On je kao napisao nacrt zakona?! Pa taj jedva zna da se potpise!
  • seljak

    17.08.2011 09:53
    @studije fa@busa
    Dobro ime za univerzitet, ucis toliko vremena koliko traje voznja BUS-om.
    Bravo majstori !
    Nije steta kad takvi "diplomiraju",bice velika drustvena steta kad oni "doktoriraju" i postanu "predavaci znanja" mladjim narastajima.
    Vec vidjeno, mnogi konobari nisu ljubili casnu profesiju, "doktorirali" i postali "ucitelji" na privatnim univerzitetima.
    Da apostrofiram Svetog Vladiku Nikolaja:
    "Lako je nauciti neznalicu,lako je nauciti zivotinju, ali je najgore kad onaj ko je nenaucen postane ucitelj drugima".
    Neka nam je Bog u pomoci,nama i nasim mladim narastajima.
  • bns

    17.08.2011 09:51
    Da li je problem što Pajtić nije obavešten o ovome, ili je veći problem što su, iako su svesni da je Kostreš skromnog znanja, ipak njega izabrali na odgovornu funkciju. Kakav je to paprikaš!
  • janika

    17.08.2011 09:45
    ima li ko?
    zna li neko od postvanih sajtera nesto vise o tom Kostresu?
    Ko, je odakle je?
    Skole, fakulteti, CV?
    Hvala
  • Superhik

    17.08.2011 09:24
    Nemoj da brigas, zivot se stara
    Dok bude ljudi, bice i para. Odlicna stvar su budzetske pare.
  • Psihonaut

    17.08.2011 09:23
    Kvantum znanja
    Kvantum znanja nije relevantan u slučaju Kostreša, već sposobnost reprodukcije onog šta mu je unapred servirano. Njegovo neznanje i nesposobnost se ne dovode u pitanje. Njegovo nije da misli, već da dela onako kako ga je "vođa" instruirao. Srećom pa i to nije kadar pošteno činiti, pa ga je lako provaliti.
  • gaga

    17.08.2011 08:55
    "Kvantum znanja" mnogih u tzv. politickoj eliti Srbije poprilicno je diskutabilan. No, na zalost oni nam uredjuju zivote!!!!!
  • Psihonaut

    17.08.2011 08:36
    Praksa
    Neverovatno je kako su sve ekstremističke stranke LSV, SRS, DSS, LDP ustrojene po istom sistemu u kom se gaji kult vođe i uglavnom odabrani izvršioci, koji odano ispunjavaju svaki "firerov" zahtev ili su prosto rečeno njegova "usta". Veoma slično kolektivnom umu. Tako da, kada nešto kaže ili uradi Kostreš, treba prosto napisati Čanak.... Jasno mi je da je počela predizborna kampanja, ali mi nije jasno da se 11 godina posle pada jednog totalitarnog režima, valjamo u političkom blatu u koje nas bacaju minorni politički pokreti, koji su na vlasti samo zahvaljujući tome što su "jezičak na vagi" ili dobijaju podršku iz inostransta (svejedno sa koje strane)...
  • Neusatz

    17.08.2011 08:32
    Idi begaj, Đukiću...
    Umesto što se baviš Kostrešom (koji makar pokušava nešto da izvuče za Vojvodinu), bolje bi ti bilo da se zajedno sa Pajtićem založiš u Beogradu kod svojih šefova da konačno vrate Vojvodini ono što joj je oduzeto. Ne vidim da se pokrajinski DS nešto bavi imovinom Vojvodine, a to vam je zadatak, zato su vas građani Vojvodine izabrali na izborima. Ne trebaju nama samo šume i vode, nego i sve ono što smo decenijama stvarali, od puteva, do velikih privrednih sistema. Time se bavi, a ne Kostrešom.
  • Janko

    17.08.2011 08:13
    Lud zbunjenog
    Jedni u ploču , a drugi u klin ipak će na kraju Beograd opet reći da se vojvođani nisu dogovorili pa su oni presekli i sami doneli zakon. Tako nam i treba
  • Mlađa

    17.08.2011 08:10
    Neobrazovan, bezobrazan i bahat i viče di su naši novci!!! Kod tebe na žalost sinak! Sto funkcija bez dana radnog staža! Evropski nema šta!
    Moram se složiti sa demosima posle dugo,dugo vremena!
  • STRUČNJACI

    17.08.2011 07:17
    Jadni mi
    Na žalost ovog naroda mnogo je onih koji nemaju ni znanja i zvanja u ovoj državi a kroje nam sudbinu. Zbog toga sam siguran da se ovom narodu ne piše dobro pa čak kad bi otkrili i najveće svetsko nalazište nafte pod Srbijom, ovi stručnjaci bi to ili pokrali ili pokvarili. Mislim da bi pošteni čoban bio efikasniji i delotvroni od naših kvazi stručnjaka i političara. Zapitajmo se dokle ovako.
  • Marko

    17.08.2011 07:08
    Teško se stiče obimniji "kvantum znanja" na Fabusu - zdanje poznato i kao Šilerova.

    Još teže kada studije traju ne više od par nedelja kao u Kostrešovom slučaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna